Selecteer een pagina

Op mijn hartstocht komt mijn lijf ook steeds meer in beeld. Ik ben me steeds bewuster van mijn lichaam en alles wat ze me te vertellen heeft. En ik zie mijn lijf steeds meer als mijn tempel. De tempel van mijn ziel.

En voor deze tempel wil ik goed zorgen. Ik geloof ook dat ieders lichaam anders is. Maar ik ben nog niet zo goed afgesteld op mijn eigen lichaam om te weten wat goed is voor mijn lichaam. Ik heb nooit duidelijke reacties op bepaalde voedingstoffen. Uiteraard wel eens pijntjes of ongemakken, maar subtiel en zeker geen opvallende klachten of allergische reacties. Met als gevolg dat ik eigenlijk alles wel eet. En soms ook iets te veel van het één of ander ;).

En of ik nu meer of minder eet, mijn gewicht is al jaren ongeveer hetzelfde. Een paar kilootjes eraf (wat BMI-technisch best goed zou zijn) lukt niet echt. Niet door minder te eten in ieder geval. 

Voor mij aanleiding om eens wat verder te kijken en testen. Om wat richting te krijgen qua voeding. Wat is nou voor mij goed te eten en wat niet? Heb ik tekorten? 

Ik deed onlangs een energetische morfologische bloedtest (bij Angelique van Veluw van Voedingspraktijk Barneveld) en in een lab is mijn bloed geanalyseerd.  Deze uitslag heeft Angelique op haar beurt weer bestudeerd en met mij gedeeld.

Ik blijk behoorlijk tekort te hebben aan Chroom, Koper, Magnesium, Zink, B12. En mijn systeem vertoond over het algemeen behoorlijk hoge stresswaarden. Mijn darmflora is niet helemaal op orde. Er komt een blokkade uit op mijn maag. En toch drie intoleranties: gluten, suiker en zuivel.

Angelique en ik maakten samen het volgende ‘plan de campagne’:

Ik ga de komende weken glutenvrij, zo min mogelijk suiker en zuivelvrij eten. Groene smoothies worden mijn nieuwe vrienden (hopelijk)! Verder ga ik eens kijken of kokosyoghurt en ik ook een goede match zijn. En verder eieren, rauwkost, groente, noten, vis en wat vlees zo nu en dan.

En ik ga supplementen slikken die de tekorten aan kunnen vullen. Vandaag ben ik begonnen. Eind april maken we de balans op. Kijken wat dit voor mijn lijf en mijn energie gaan doen!