Selecteer een pagina

Verzachten, verstillen en vertragen. Dat is het pad waarop ik me al een tijdje op begeef. Met vallen en opstaan. Want als je eigenlijk altijd ‘je mannetje hebt gestaan’ en het gevoel van ‘geen tijd te verliezen’ de boventoon voert, is dat best schakelen. En gaat dat ook geregeld mis. Maar de ‘vrouwelijke’ energie past me steeds beter. Van hard naar hart. 

Twee weken geleden maakte ik voor de tweede keer de ‘Journey of the Heart’ onder leiding van Petra Brussen en Hiro Hosen in en rond de prachtige krachtplek Vézelay vanuit het prachtige landhuis en landgoed La Vieille Borde.

En wat was het weer een bijzondere week. Samen met 14 andere ‘heartsleaders’ werken aan het openen van en verbinden met mijn hart, mijn ziel, mijn hogere zelf. Voor mij allemaal één, allemaal een woord voor hetzelfde van iets wat eigenlijk niet te pakken is in woorden maar als je ervoor open staat zo goed te voelen is.

Het was weer zo mooi om te verstillen, te verbinden, te openen en te ontvangen. Stilte wandelingen, meditaties en ceremonies zorgden voor prachtige ervaringen, inzichten en verbindingen. Mijn hart wagenwijd open, een heldere verstilde geest en een staat van diepe dankbaarheid.

Mijn grootste cadeau was de diepe connectie met Maria Magdalena (*) die ik deze week mocht ervaren. In de Basiliek van Maria Magdalena op de eeuwige heuvel van Vézelay, in de prachtige natuur in het land van Avalon en in verbinding met anderen. Ik heb haar energie zo krachtig mogen voelen. Haar vrouwelijke stromende energie die veiligheid geeft en zo liefdevol en geduldig is. Het stroomde krachtig door me heen. Een prachtige ervaring.

Nu – terug in het dagelijks leven – is het de kunst om haar energie bij me te houden. De ‘business as usual’ trok me na thuiskomst al snel in het ‘actie-standje’. Er was veel te doen en te regelen. En dat vraagt zo’n andere energie. Daadkracht, assertiviteit, effectiviteit, tempo… Eigenschappen met een grote waarde, maar het voelt niet langer goed om alleen uit dat vaatje te tappen. En de overgang was zo groot. Ik miste de rust, de liefde, de vrouwelijke kracht, de verbinding, het zijn, de flow,  de vrijheid en de vreugde.

Kortom de vrouwelijke energie – de energie van Maria Magdalena. Ik word daar zoveel blijer en gelukkiger van! En er is een diep innerlijk weten dat ik hiermee veel meer het verschil kan maken, in grote en kleine dingen. Privé en in zaken. Mijn hartstocht heeft zich dus weer prachtig verdiept vorige week in Vézelay. Met Maria Magdalena als grote inspiratiebron dichtbij. Dankbaar voor dit cadeau! Ik koester het met heel mijn hart.

Sur la route en toute confiance!

Tianne

*Over Maria Magdalena komt steeds meer bekendheid. Eeuwenlang is ze afgeschilderd als een zondares, een prostituee. Dit beeld is vooral ontstaan doordat de bijbel zegt dat uit haar zeven demonen waren gedreven. Inmiddels beseffen steeds meer mensen dat de verhalen in de evangeliën niet altijd letterlijk genomen moeten worden. En zijn er de laatste eeuw steeds meer oude geschriften ontdekt die een heel ander beeld geven. Maria Magdalena is geen ‘gevallen vrouw’, maar een hoge ingewijde. Een vrouw ‘die het Al kende’. Die een belangrijke rol speelde in het leven van Jezus, en na zijn dood in de vroegchristelijke gemeenschap. Een bijzondere vrouw in een door mannen gedomineerde cultuur.