Selecteer een pagina

Langzaamaan daal ik in de vrije ruimte. De vrije ruimte die er is nu ik afscheid heb genomen van mijn bedrijf en even geen andere klussen, projecten, initiatieven of functies heb.

Hoe bijzonder. Ik voel me vrij. Maar ook onwennig. Toch ook nog wel wat onrust in mijn lijf. In mijn hoofd. Het gaat nu vooral om het verhouden tot de tijd. Hoe ga ik om met mijn ‘vrije’ tijd? Hoe benut ik deze tijd ‘goed’? Hoe lang heb ik de tijd? Neem ik de tijd? Misschien toch ook wat structuur inbouwen? Heb ik echt alle tijd? En wat is tijd? En hoeveel tijd besteed ik aan wat? En moet ik toch niet af en toe actief bezig zijn met mijn toekomst. Netwerken? Eerste ideeën verder uitwerken, verkennen? Maar ook en vooral, hoe bewaak ik mijn stille tijd waar ik zo naar snak? 

Ik geloof dat de laatste vraag nu de belangrijkste tijdsvraag is. 

Afgelopen twee weken vloog er elke keer een reiger om me heen tijdens mijn ochtendwandelingen. Vanochtend weer. Hoe bijzonder als ik de spirituele betekenis opzoek van het verschijnen van een reiger. 

“Een van de meest opvallende kenmerken van de reiger is zijn vermogen om urenlang stil te staan in het water wachtend op het perfecte moment toe te slaan en zijn prooi te vangen. De reiger leert ons dat we mogen wachten op het juiste moment om actie te ondernemen. 

De reiger wordt vaak geassocieerd met intuïtie en innerlijke wijsheid. Deze vogel heeft een scherp zicht en een sterk instinct, waardoor hij uitstekend kan navigeren in zowel de fysieke als de spirituele wereld. De reiger nodigt ons uit om te vertrouwen op onze intuïtie en te luisteren naar de stem van onze innerlijke wijsheid. Door te leren vertrouwen op onze instincten, kunnen we de juiste beslissingen nemen en ons leven leiden op een manier die in lijn is met ons ware zelf en onze diepste verlangens.

De reiger is een meester in het vinden van balans, zowel in zijn fysieke bewegingen als in zijn levensstijl. Hij kan urenlang op één been staan, terwijl hij volledig gefocust en in balans blijft. De reiger herinnert ons eraan dat het belangrijk is om balans te vinden in ons leven en om voor onszelf te zorgen op zowel fysiek, emotioneel als spiritueel niveau. Door het vinden van balans, kunnen we innerlijke rust en harmonie ervaren, wat essentieel is voor ons algehele welzijn en geluk.

Reigers leven dicht bij het water en zijn nauw verbonden met de natuurlijke wereld. Ze herinneren ons eraan om onze band met de natuur te koesteren en te respecteren. Door tijd door te brengen in de natuur, kunnen we onze eigen innerlijke rust en wijsheid ontdekken en ons bewustzijn vergroten van de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens.”

Ja dat is wat ik te doen heb. Ik ga ‘reigeren’ komende tijd.

Zo kort of lang als nodig. Ik wil niets liever!