Selecteer een pagina

September is ingegaan… we gaan richting de herfst. Voor mij is dat altijd zo’n moment van frisse start, nieuwe energie en nieuwe plannen voor de tweede ‘helft’ van het jaar. Dit jaar is het anders. De batterij is nog niet helemaal opgeladen. Nieuwe plannen? Jawel, maar de onzekerheid is ook groot. 

Misschien even bij het begin beginnen. Helemaal aan de start van de Corona-periode (begin maart) heb ik vermoedelijk ook Corona gehad. Niet getest, maar eigenlijk geen twijfel mogelijk. Ik ben niet heel ziek geweest, maar knapte niet echt op. Later bleek dat het Pfeiffer virus ook een duit in het zakje deed. Kortom, ik had weinig energie. 

Niet echt ‘handig’ in de tijd dat mijn compagnon en ik ook geconfronteerd werden met de grote gevolgen van de lockdown. Seats2meet Amersfoort CS dat van de één op de andere dag – als gevolg van de lockdown – stil viel. Geen boekingen, events en bezoekers meer gedurende ruim twee maanden. En daarna kwam het maar heel mondjes maat weer op gang.

Kortom, ik werd uitgedaagd op meerdere fronten. Om nog maar te zwijgen over de maatschappelijke gevolgen van Corona die mijn gemoederen ook flink bezighielden.   

Okey. Bovenstaand de maanden voor de zomer in een notendop. Ik wil nu niet zoveel woorden geven aan wat achter ons ligt. Maar hoe is het nu? Die vraag wordt me bijna dagelijks gesteld.

Nou het kortst mogelijke antwoord is: het golft.

Mijn energie golft. Helemaal vol energie voel ik me nog niet, maar de dagen dat ik me energiek voel zijn er steeds vaker. De stijgende lijn is absoluut ingezet én het lukt me steeds beter niet langer te balen van het feit dat ik – juist in deze uitdagende tijd – niet in topvorm ben en niet alles aan kan pakken, overal bij kan zijn of mee kan doen. Sterker nog, ik ervaar steeds meer het geschenk van deze periode waarin ik beperkt ben qua energie. Ik leer heel zuiver te kiezen waar ik mijn energie wel en niet aan geef. 

De bedrijfsvoering van Seats2meet Amersfoort CS golft ook. Ook hier is de beweging op dit moment positief. In het najaar staat er zeker weer wat bedrijvigheid op onze locatie gepland. Het is nog niet de helft aan boekingen die we normaal faciliteren, maar gelukkig hebben we toch bijna dagelijks weer een paar groepen over de vloer. Er zijn weken dat we echt merken dat de business weer aantrekt en er boekingen bijkomen waarna er soms ook weer een golf van annuleringen volgt. Het blijft een hele spannende tijd.

En ja… bovenstaande golven in combinatie met alles wat Corona verder maatschappelijk teweeg brengt, zorgt ervoor dat mijn gemoed ook golft en wel behoorlijk. Van ongeduldig naar kalm. Van onzeker naar vertrouwen. Van boos naar compassievol. Van gelaten naar gedreven. Van verslagen naar veerkractig. Van somber naar euforisch. En alles daar tussenin en alle kanten op.

Golven dus. Op alle fronten. Maar zoals Huub van der Lubbe zo mooi verwoordt in één zijn liedjes van De Dijk: als het golft dan golft het goed. Prachtig nummer en heerlijk om in deze roerige tijden soms lekker mee te brullen onder de douche :).

als het golft dan golft het goed 
niet te stuiten, niet te sturen 
duurt het dagen, duurt het uren 
als het golft dan golft het goed 

Ja dat is wel wat het nu voor mij is inmiddels. Het golft behoorlijk. Maar het golft goed. Ik beweeg mee met alle golven die me beroeren. Golven die me optillen. Golven die me overspoelen. Golven die me een eind(je) verder brengen. Golven die me terugtrekken of zelfs terugwerpen.

Ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik me momenteel op ‘onrustig water’ begeef en dat ‘het weer’ onvoorspelbaar is en daarmee ook de golven. Controle is er niet echt. Dus ik beweeg mee. Met de golven binnen en buiten mezelf. Ondertussen probeer ik alle golven te blijven verwelkomen omdat ik geloof dat elke golf me weer een stukje verder brengt op mijn eigen ‘hartstocht’. 

Tianne