Selecteer een pagina

Coworking 3.0!!!

Je hebt van die dagen dat alles lijkt te kloppen en zo lekker loopt. Energie voor 10 en alles lukt! Dat je het gewoon jammer vindt dat de dag bijna afgelopen is. Ik had zo’n dag en dat had alles te maken met de start….

Elise (mijn Seats2meet Amersfoort CS-compagnon) en ik hadden vanochtend een afspraak met Stéphane Segatori en Anne-Kee Deelen. Aanleiding voor deze afspraak was een bericht van Anne-Kee op Facebook waarin ze de term consciousness coworking noemde. Ik was direct getriggerd. Ik vroeg Anne-Kee (die ik ken uit het Seats2meet-netwerk) om een uitleg en kreeg het volgende in een persoonlijk berichtje:

Stéphane Segatori (mijn business partner) en ik hebben een werkwijze ontwikkeld waarmee je op speelse wijze met gemak veel efficiënter aan het werk kunt. Het gaat uit van een integrale visie die naar de mens als geheel kijkt met al z’n aspecten en kleuren (waarmee in vele andere systemen wordt gewerkt). We koppelen twee doelstellingen aan elkaar, je groei als mens; transformatie ten behoeve van een betere wereld en het bereiken van je professionele en biologische doelen (brood op de plank). Dit doen we door te werken met de wijsheid van de groep die de meer is dan de som van de individuele wijsheid. We zetten direct een positieve flow neer. En waar mensen blokkades ervaren, hebben we een enorme toolbox om mensen tot een groter bewustzijn te brengen waarmee ze weer tot flow kunnen komen. We zijn zelf verbaasd over de enorme impact die het systeem heeft.

Anne-Kee bood me aan een keer een consciousness coworking-sessie voor en Elise en mij te faciliteren zodat we het zelf konden ervaren. Dat aanbod pakten we met beide handen aan! En vanochtend was het dus over.

Stéphane en Anne-Kee kwamen op onze Seats2meet-locatie en lieten ons hun werkwijze ervaren. Kort en simpel gezegd verzorgden zij een soort van check-in die je voorbereid op een efficiente en geinspireerde werksessie, dan volgt dus een werksessie van een aantal uur die ook weer gezamenlijk tijdens een soort van check-out afgesloten wordt.

De check-in had elementen van delen van je gemoedstoestand, van waar je dankbaar voor bent en je intenties voor de werksessie. Concreet brachten deze korte oefeningen ons helemaal in het NU en in verbinding met onszelf en elkaar. En WOW, wat bleek dat een fantastische bedding (of eigenlijk ‘bubble’) voor een werksessie vol helderheid, productiviteit en creativiteit. Elise en ik wilden in deze werksessie een nieuw event dat al langer door ons hoofd ging in de steigers zetten. En of dat gelukt is! Naam, pay-off, compleet programma en de eerste promo-teksten stonden in 5 kwartier op papier! Een heerlijke co-productie tussen Elise en mij.  En Anne-Kee en Stéphano (die werkten aan hun eigen projecten in de tussentijd) hadden op een heel natuurlijke manier zo af en toe ook hun bijdrage doordat ze even meedachten of een ideetje dropte. De sfeer was vrolijk en energiek. Te gek was het! Echt co-working 3.0!!!

De sessie werd gezamenlijk afgesloten door een deelronde waarin iedereen vertelde waar hij/zij tevreden over was en wat je waardeerde aan de andere deelnemers van de sessie. Krachtige afsluiting die de energie en de resultaten een soort van bekrachtigde. Binnenkort meer, veel meer over het event trouwens dat het resultaat was van deze sessie!

Na deze ochtend in heerlijke flow, stond er een middag werken voor de gemeente Amersfoort op het Stadhuis op de planning voor mij. Ik ervaarde deze middag ook maximale flow in mijn werkzaamheden voor mijn communicatieproject bij de gemeente. Volgens mij werkte de gecreerde ‘bubble’ nog lekker door! Enorm veel werk verzet in korte tijd met heel veel plezier. En tussendoor nog prachtige ontmoetingen!

Daarna een plezierig 10-minuten gesprek met de juffen van Juul. Tot slot rond 17 uur een verfrissende duik met Fientje genomen in het bosbad.

Een moeiteloze dag – met veel plezier – waarin alles leek te kloppen dus!

Nu de avond valt, stroomt het nog steeds en besloot ik deze blog te schrijven. Ik voel aan alles dat consiousness co-working een vervolg gaat krijgen op onze locatie. Dit is écht de nieuwe manier van co-working die Elise en ik absoluut gaan introduceren op onze Seats2meet-locatie. To be continued!