Selecteer een pagina

Leven en werken vanuit je hart? Wat is dat nou precies? En hoe doe je dat dan? Ik krijg hier soms vragen over. Sommige mensen lezen mijn blog en berichten op Facebook en snappen het niet helemaal. Tijd om weer eens te delen over mijn ‘hartstocht’.

Leven en werken vanuit mijn hart heeft voor mij vele aspecten. Eén daarvan is de balans tussen mannen- en vrouwenenergie. Balans tussen hoofd en hart.

Ik tapte tot een jaar of drie geleden erg uit het vaatje van de mannenenergie. Ik deed veel vanuit actie, resultaatgerichtheid, met stappenplannen en to do lijstjes. En als het me niet linksom lukte, dan ging ik wel rechtsom.

Zo kreeg ik zeker veel voor elkaar en gaf het me ook energie, ergens houd ik ook van die modus. Maar het kostte me ook veel energie. Omdat ik maar door ging, ook als het voelde als tegen de stroom in zwemmen. Dan ging ik door op kracht. Kortgezegd leefde ik erg vanuit het hoofd en dat hoofd zat bomvol en had altijd tijd tekort.

De laatste jaren heb ik steeds meer ervaren hoe het is om veel meer vanuit je vrouwelijke kracht te creëren, vanuit gevoel, vertrouwen, meebewegen met de flow, luisteren naar mijn intuïtie, signalen oppikken en vanuit gezamenlijkheid en eenheid denken en handelen. Meer vanuit mijn hart dus!

Voor mij heeft dit zoveel verschil gebracht. Zoveel meer rust, gevoel van veel meer tijd, diepgang en prachtige mensen en kansen op mijn pad. Persoonlijke en spirituele groei, elke dag weer. Tot op de dag van vandaag!

Maar ook een bedrijf dat een prachtige groei doormaakt, op vele fronten! Ook qua omzet! Want leven en werken vanuit je hart is niet soft of “geitenwollensokkig”. Reken maar dat mijn compagnon en ik met o.a. ons bedrijf Seats2meet Amersfoort CS ambitieus zijn en zakelijk ook willen groeien. We durven daarom moeilijke besluiten te nemen en kunnen ook doorpakken als het nodig is. Mannenenergie is net zo belangrijk op zijn tijd.

Balans, dat is het toverwoord.
Uit welke vat tap jij doorgaans je energie?
Is mannenenergie ook jouw hoofdstroom?
Zo gek is dat niet…

Wij zijn opgevoed en geschoold om alles op een mannelijke manier te doen, vaak zijn we ons er niet eens bewust van. Eigenlijk weten we niet eens meer beter, omdat onze gehele maatschappij al decennia, wat zeg ik honderden jaren hierop is ingericht. Een productieve maatschappij die naar status en rijkdom is ingedeeld.

Maar we leven gelukkig in een tijd waarin er veel verandert. Je ziet dat mensen (zowel mannen als vrouwen) steeds meer behoefte hebben aan betekenisgeving, rust en van waarde zijn. Hun vrouwelijke energie begint zich te roeren, we voelen dat het tijd is voor een nieuwe balans!

Ik ervaar die balans in mijn persoonlijke en werkende leven steeds meer. En bij onbalans (in mijn geval is dat vaak dat mijn mannelijke energie met me aan de haal gaat en ik veel te veel in een doe en race-stand zit) herken ik deze sneller waardoor ik heel bewust keuzes kan maken om die te herstellen. Ik ga het bos in, plan meditatiemomenten in, dompel me helemaal onder in muziek die m’n hart raakt, neem een warm bad of staar gewoon ter plekke wat voor me uit. Even niks, even rust en ruimte om te verbinden met mijn hart. En in die stilte kan mijn hart weer van zich laten horen en kan ik weer varen op mijn innerlijke kompas waardoor ik in flow kan genieten van het (werkende) leven! En ik ervaar dan dat ik tijd genoeg heb, juist voor de dingen die echt het verschil kunnen maken.

Fijn vind ik dat ik steeds meer mensen zie zoeken naar een nieuwe balans. Ik voel me onderdeel van een hele grote ‘beweging’. Het voelt echt dat we aan de vooravond staan van een nieuwe tijd waarin ons hart een steeds grotere plek in zal nemen. Ik kan niet wachten!