Selecteer een pagina

De dertien Heilige Nachten zitten erop. Deze periode wordt ook wel ‘de dagen buiten de tijd’ genoemd. Een bijzondere periode om naar binnen te keren en je te laten inspireren door de stem van je hart die duidelijk klinkt in de diepe stilte van deze midwinterperiode.

Helemaal stil was het ondertussen niet om me heen. Er gebeurde van alles zo rond de jaarwisseling en het jaar begint niet geheel zorgeloos.Zakelijk gezien nieuwe beren op de weg. Prive wat financiële tegenvallers. En geen moeiteloosheid en stroming op de projecten die dat eerst wel hadden. 

Maar wat is deze tegenwind tijdens Heilige Nachten dienend om zo helder te voelen: in 2023 maak ik ruimte voor wonderen! En ik ga om mijn jaarthema écht te kunnen leven een jaarprogramma Year of Miracles volgen. Mijn blog ga ik weer actief gebruiken om te delen over mijn avonturen in ‘wonderland’. De wonderen zelf die zich vast en zeker zullen aandienen, maar vooral alles wat ik tegenkom aan inzichten, lessen, tools etc.. Om hopelijk te kunnen inspireren om ook met mij ‘wonderland’ te betreden.

Deze eerste keer deel ik graag één van mijn recente inzichten, zo’n moment van helderheid, dat ‘gewoon’ binnenvalt. Een soort innerlijke stem (op het moment dat mijn hoofd ongeduldig nadacht over de te nemen stappen om een van de uitdagingen het hoofd te bieden): 

Voor wonderen hoef je niks of niemand te versnellen of forceren. Bij wonderen beweegt alles en iedereen als vanzelf naar je toe. Je hoeft alleen maar mee te bewegen, je er alleen voor te openen en te ontvangen.

Wat een uitdaging voor mij. Om een stap terug te doen. Uit mijn actiestand. Maar ik ga het aan. Ik haal nog maar eens diep adem, vertraag, kalmeer mijn hoofd en ga vooralsnog op mijn handen zitten. En open me voor wat er naar me toe wil komen…

Wordt vervolgd!