Selecteer een pagina

HartStart

Ervaar de impact van werken met intenties

We leven in een tijd waarin de nadruk op denken en doen ligt. We reageren meestal vooral op wat er om ons heen gebeurt. Hoe zou het voor jou zijn als je meer vanuit je eigen kern – je hart – gaat leven? En meer rust, focus en flow zou ervaren? 

Onze snel veranderende wereld waarin zoveel aan het schuiven (en ook schuren is) vraagt om mensen die in hun kracht staan. Mensen die meer vanuit hun hart leven in plaats vanuit het hoofd. Mensen die het verschil maken, in kleine of grote dingen. Dat is wat ik voel in mijn hart en waaraan ik een bijdrage wil leveren. 

Ikzelf startte een paar jaar geleden mijn ‘hartstocht’. Inmiddels is mijn hart mijn kompas in alles wat ik doe. Tenminste, dat is het streven ;). In de loop der tijd heb ik me daarvoor allerlei ‘gewoontes’ eigen gemaakt die me daarbij helpen. De meest simpele en laagdrempelige tool die ik ontdekte is ‘het werken met intenties’. Ik ben o.a. geïnspireerd door Deepak Chopra die hierover zegt: “Hetgeen zich manifesteert op je pad, wordt geleid door de intentie die je hebt. Een intentie komt vanuit je hart, vanuit de diepste wensen die je voor jezelf en de wereld hebt. Bewust leven in dit moment en jezelf herinneren aan deze intenties is genoeg om te bereiken wat je wilt.” 

Ik sta veel krachtiger en tegelijk meer ontspannen in het leven sinds ik werk met het zetten van intenties. Ik ervaar meer regie over mijn dag en voel me meer verbonden en van betekenis. Misschien zijn dit grote woorden voor jou. Maar echt, het is simpel, kost niet veel tijd en was voor mij levens veranderend. Ik help je graag om hiermee ook jouw leven te verrijken. Het is NU de tijd! 

Daarom organiseer ik in januari de HartStart Maand. 

In deze HartStart Maand laat ik je ervaren hoe je je dag bewuster kunt beginnen en je meer regie krijgt over hoe je je voelt, wat je kunt doen en wat er (met je) gebeurt. Ik leer je werken met intenties. 

Voor wie is deze challenge? 

Voor iedereen die 

  • bewuster wil leven
  • zich krachtiger wil voelen
  • de waan van de dag wil stoppen
  • regie wil nemen (en houden) over zijn dag (en leven)
  • meer rust en focus wil ervaren
  • moeiteloos/ in flow wil leven en werken

Wat gaan we doen?

Tijdens de HartStart Maand leer ik je hoe je de dag vanuit je hart start door de dag te beginnen met een intentie. Alle deelnemers aan deze “challenge” nodig ik uit om elke dag (aan het begin van de dag) in de besloten FB-groep hun intentie van de dag te zetten. 

Niks hoeft, alles mag. Dus als je je intentie liever voor jezelf houdt, is dat ook helemaal goed. 

Ik help je in januari om elke dag te beginnen met het ‘zetten’ van je energie. Je neemt aan het begin van jouw dag even de tijd om je intentie van de dag te doorvoelen. Dat kan trouwens in een paar minuten, als je wilt nog gewoon in bed of onder de douche. De intentie vind je in je hart. Klinkt misschien nog wat vaag, maar ik help je.

Door dagelijks je dag te beginnen met het invoelen en uitspreken met je intentie – hardop of in gedachten – en daarna op te schrijven, creëer je een energie voor jezelf én deze energie is ook voelbaar voor alles en iedereen in je omgeving. Je zult zien dat er allerlei mensen, dingen en gebeurtenissen op je pad komen die geen toeval kunnen zijn.

Voorbeelden van intenties: 

Vandaag neem ik de dag zoals die komt, ik ben flexibel.
Vandaag voel ik me energiek 
Vandaag heb ik vertrouwen (in mezelf)
Vandaag voel ik me tevreden
Vandaag heb ik alle tijd van de wereld
Vandaag leef ik in het moment
Vandaag is een nieuw begin
Vandaag ben ik dankbaar voor …

Ik nodig je uit om met mij vanaf zaterdag 2 januari dagelijks een HartStart te doen en te ervaren hoe intenties ook voor jou kunnen bijdragen. In een besloten Facebook-groep inspireer ik je om elke dag je intentie te zetten. Het is simpel, laagdrempelig en snel… maar zo waardevol. En een dagje overslaan betekent niet het einde van de wereld ;). 

Wat kun je van mij verwachten?

Ik help je bij het zetten van intenties door o.a. mijn eigen ervaringen te delen.  Verder deel ik gedurende de maand januari in de facebook-groep inspiratie rondom intenties en leven vanuit het hart.

Spreekt deze HartStart Maand jou aan? Doe mee!

Het plan is om deze Hart Start Maand een aantal keer per jaar te gaan organiseren en ook betaald. Deze eerste keer is het in principe kosteloos, maar mag je met ‘waardebepaling achteraf’ een bijdrage geven als dat goed voor je voelt! 

Mee doen? Meld je hier aan!

“Those who do not believe in magic will never find it”.